BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h] İlk önce patates soyulur, üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlamaya alınır ,patates haşlanırken maydanoz yıkanır ince doğranır ve süzülmeye bırakılır,ayrı bir yerde iri rendelenmiş havuç, ince doğranmış biber, yarım çay kaşığı tuz ve sıvı yağ ile havuç, biber yumuşayana kadar pişirilir haşlanmış patates sıcakken çatalla ezilir ve içine maydanoz katılır ki maydanoz hafif yumuşasın yerken boğaza yapışmasın
patates soğumaya bırakılır soğuduktan sonra sotelediğimiz biber ve havuç patatese katılıp limonu eklenir tadına bakılır, tuzu eksik ise yarım çay kaşığı tuz eklenir ortası çukur tart kalıbı streç filmle kaplanır, patates eşit şekilde bastırılıp poşete geçirilip buzdolabında bir saat dinlendirilir, bir saat sonra servis yapacağımız tabağa ters çevrilir, çukur kısmı süzme yoğurt ile kaplanır, üzeri doğranmış turşu ve konserve biber ile süslenip nane ile süslenir.
Deneyeceklere afiyet olsun.

[/h]
- 1 kilo patates
- 4 orta boy havuç
- 1 orta boy kırmızı biber
- Yarım limon suyu
- 1 fincan sıvı yağ
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım çay kaşığı tuz
- Süzme yoğurt
- Salatalık turşusu
- Kuru nane
- Konserve közlenmiş kırmızı biber

Deneyeceklere afiyet olsun.