BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h]Taze kadayıfı doğruyoruz ilk olarak ve teflon bir tavada orta ateşte rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz. Çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz ben yarı yarıya bitter ve sütlü çikolata kulandım. Büyük bir kapta kadayıfı ve çikolatayı karıştırıyoruz güzelce. Kaşıkla zor oluyor elinizle karıştırmanızı tavsiye ederim (eliniz baya bi çikolatalanacak
). Kadayıf ve çikolata tamamen soğumadan hemen muffin kalıplarımıza bir dolu dolu kaşık koyup çay bardağının altıyla bastırıyoruz ki formunu alsın. Silikon kalıplarda kulanabilirsiniz. Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekleyecek. Kadayıf sertleşirken muhallebimizi hazırlayalım. Süt ,un, nişasta ve şeker karıştırarak kaynatılır aman dikkat altı yanmasın
Göz göz olunca altı kısılır ve biraz daha karıştırışır. Kıvamını alınca altı kısılır ılımaya bırakılır. Ilıyan muhallebiye vanilya ve labne peyniri eklenir çırpılır.
Çıtır kadayıflar yavaşça formlardan çıkarılır ve servis tabağıma alınır. Ortasına kaşık yada krema torbası yardımıyla muhallebi konulur ve en az 3 saat buzdolabında bekletilir.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin meyveli güzel olur mesela

[/h]
- 300 gram taze kadayıf
- 100 gram sütlü çikolata
- 100 grambitter çikolata (ben bitter çikolata kullandım)
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket labne peyniri

Çıtır kadayıflar yavaşça formlardan çıkarılır ve servis tabağıma alınır. Ortasına kaşık yada krema torbası yardımıyla muhallebi konulur ve en az 3 saat buzdolabında bekletilir.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin meyveli güzel olur mesela
