BELGİN
Emektar Admin
[*=center]1 Adet Yufka (Kişi Sayısına göre)
İç Malzeme için;
[*=center]2 Adet Yumurta
[*=center]1 Kase Kaşar peyniri
[*=center]3-4 Dal maydanoz
[*=center]1 Yemek Kaşığı Tereyağ
[*=center]Pulbiber
[*=center]Tuz
Sosu için;
[*=center]2 Yemek Kaşığı Su
[*=center]1 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
Çayınız demleninceye kadar yapabileceğiniz çok pratik ve lezzetli bir tarif biz beğendik umarım sizde beğenerek yaparsınız)Öncelikle tereyağını kızdırıp yumurtaları kıralım içine doğranmış maydanozu tuzu pulbiberi de ekleyip karıştırarak pişirelim.
Yufkayı tezgaha serip her tarafına sosu sürelim ve orta kısma önce kaşardan serpiştirelim üzerine yumurtayı döküp yayalım yufkayı zarf şeklinde kapatıp tavaya sıvı yağı gezdirelim ve yufkayı yerleştirip kapak yardımı ile alt üst kızarana kadar orta ateş de pişirelim. Dışı çıtır içi yumuşacık olan böreği dilimleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Yapacak olanlara Afiyet olsun
Yufkayı tezgaha serip her tarafına sosu sürelim ve orta kısma önce kaşardan serpiştirelim üzerine yumurtayı döküp yayalım yufkayı zarf şeklinde kapatıp tavaya sıvı yağı gezdirelim ve yufkayı yerleştirip kapak yardımı ile alt üst kızarana kadar orta ateş de pişirelim. Dışı çıtır içi yumuşacık olan böreği dilimleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Yapacak olanlara Afiyet olsun