BELGİN
Emektar Admin
[h=2][/h]Muhallebisi için;
Sonra dikdörtgen büyük tepsiye hiç boşluk yer kalmayacak şekilde bolca hindistan cevizi serpiştiriyoruz.
Muhallebiyi az bir şey telle çırpıp pürüzsüz hale getirdikten sonra tepsinin her tarafına dikkatli bir şekilde döküp kaşık yardımıyla eşit bir şekilde yayıyoruz.
Sonra buz dolabında yada balkonda soğumaya bırakıyoruz, ben balkona koydum 1 saat sürmeden soğudu.
Bu arada kremşantimizi çırpalım
Ben sütü üzerindeki yazılan tariften biraz daha az koyuyorum ki biraz koyu olması için. Muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine şantiyi sürelim, sonra resimdeki gibi şeritler kesip bir bıçak yardımıyla lokumlarımızı saralım. Baktınız muhallebi tam kalkmıyor biraz daha soğutabilirsiniz.
Benim en çok sevdiğim nokta o sarması inanın çok zevkli yaparsanız sizde beğeneceğinize eminim.
Bu lokumu akşamdan yapıp buz dolabında bir gün dinlendirilirse daha güzel oluyor.
- 1 litre süt
- 1 su bardağı dolusu un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- Şantiyi çırpmak için süt
- Ceviz
Sonra dikdörtgen büyük tepsiye hiç boşluk yer kalmayacak şekilde bolca hindistan cevizi serpiştiriyoruz.
Muhallebiyi az bir şey telle çırpıp pürüzsüz hale getirdikten sonra tepsinin her tarafına dikkatli bir şekilde döküp kaşık yardımıyla eşit bir şekilde yayıyoruz.
Sonra buz dolabında yada balkonda soğumaya bırakıyoruz, ben balkona koydum 1 saat sürmeden soğudu.
Bu arada kremşantimizi çırpalım
Ben sütü üzerindeki yazılan tariften biraz daha az koyuyorum ki biraz koyu olması için. Muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine şantiyi sürelim, sonra resimdeki gibi şeritler kesip bir bıçak yardımıyla lokumlarımızı saralım. Baktınız muhallebi tam kalkmıyor biraz daha soğutabilirsiniz.
Benim en çok sevdiğim nokta o sarması inanın çok zevkli yaparsanız sizde beğeneceğinize eminim.
Bu lokumu akşamdan yapıp buz dolabında bir gün dinlendirilirse daha güzel oluyor.