BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]Dışı için:
[h=2][/h]Herkesin kolayca yapabileceği içli köfte tarifi paylaşmak istiyorum! Yapılışı çok basit ve el becerisi gerektiren bir tarif değil
İlk önce ic harcı hazırlanır. Bunun için geniş bir tavaya kıyma konup kavrulur. Suyunu bırak kavrulmaya başladıktan sonra yağ ilave edilir. İnce doğranmış soğan eklenip tekrar iyice kavrulur. Rendelenmiş patates eklenir ve pişene kadar kavrulur. Son olarak salca ve baharatlar ilave edilir ve bir kaç dakika kavrulup ocaktan alını. Kenarda soğuması için bekletilir.
Dışı için derin bir kabın içine bulgur ve irmik konur. Üzerine kaynar su döküp ağzı kapatılır ve 10 dakika bekletilir. Yumuşamış olan bulgur karışımına yumurta, tuz, baharatlar ve 5 yemek kaşığı un ilave edilip yoğurmaya başlanır. Kalan un yavaş yavaş ilave edilerek kıvam alana kadar yoğurulur (ele yapışmayacak bir macun olur). Bir 5 dakika kenarda bekletilir.
Tezgahın üzerine strec film serilir ve hafif yağlanır. Hamurdan cevizden biraz büyük bir parça alınır ve yuvarlar. Strec filmin üzerinde delmeden elle açılır ne fazla kalın nede fazla ince (resimdeki gibi). Ortasına yaklaşık bir yemek kaşığı iç harçtan konulur ve tekrar hamurdan bir parça daha alınır ve aynı büyüklükte strecin üzerinde açılır. Bu ikinci açtığınız diğer parçanın üzerine yerleştirilir ve hafiften kenarları bastırılır. Bir kalıp ile tam ortasına konup bastırılır ve kenarda kalan parçalar alınır (resimdeki gibi). Böylece ilk içli köftemizi yapmış olduk. Hamur ve iç harç bitene kadar ayni işlemle devam edilir.
Bittikten sonra ocağın üzerine geniş ve derin bir tava konur. Sıvı yağ eklenip ısınması için beklenir. İçli köfteler kızgın altlı üstlü yağ da kızartılır ve peçete serilmiş tabağa alınır.
İster sıcak ister soğuk servis edilir. Ayrıca çay saatlerin yanına da harika gidecektir elle yemek için.
Afiyet olsun!
[/h]Dışı için:
- 1, 5 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 8-9 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 küçük yumurta
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet büyük patates (çiğ iri rendelenmiş)
- 1 büyük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvıyağ
[h=2][/h]Herkesin kolayca yapabileceği içli köfte tarifi paylaşmak istiyorum! Yapılışı çok basit ve el becerisi gerektiren bir tarif değil
İlk önce ic harcı hazırlanır. Bunun için geniş bir tavaya kıyma konup kavrulur. Suyunu bırak kavrulmaya başladıktan sonra yağ ilave edilir. İnce doğranmış soğan eklenip tekrar iyice kavrulur. Rendelenmiş patates eklenir ve pişene kadar kavrulur. Son olarak salca ve baharatlar ilave edilir ve bir kaç dakika kavrulup ocaktan alını. Kenarda soğuması için bekletilir.
Dışı için derin bir kabın içine bulgur ve irmik konur. Üzerine kaynar su döküp ağzı kapatılır ve 10 dakika bekletilir. Yumuşamış olan bulgur karışımına yumurta, tuz, baharatlar ve 5 yemek kaşığı un ilave edilip yoğurmaya başlanır. Kalan un yavaş yavaş ilave edilerek kıvam alana kadar yoğurulur (ele yapışmayacak bir macun olur). Bir 5 dakika kenarda bekletilir.
Tezgahın üzerine strec film serilir ve hafif yağlanır. Hamurdan cevizden biraz büyük bir parça alınır ve yuvarlar. Strec filmin üzerinde delmeden elle açılır ne fazla kalın nede fazla ince (resimdeki gibi). Ortasına yaklaşık bir yemek kaşığı iç harçtan konulur ve tekrar hamurdan bir parça daha alınır ve aynı büyüklükte strecin üzerinde açılır. Bu ikinci açtığınız diğer parçanın üzerine yerleştirilir ve hafiften kenarları bastırılır. Bir kalıp ile tam ortasına konup bastırılır ve kenarda kalan parçalar alınır (resimdeki gibi). Böylece ilk içli köftemizi yapmış olduk. Hamur ve iç harç bitene kadar ayni işlemle devam edilir.
Bittikten sonra ocağın üzerine geniş ve derin bir tava konur. Sıvı yağ eklenip ısınması için beklenir. İçli köfteler kızgın altlı üstlü yağ da kızartılır ve peçete serilmiş tabağa alınır.
İster sıcak ister soğuk servis edilir. Ayrıca çay saatlerin yanına da harika gidecektir elle yemek için.
Afiyet olsun!