Neler yeni
  • ☼ FLaTCaST ELELE'YE FACEBOOK , RESMİM.NET , HIZLIRESİM.COM , TİNYPİC.COM , PİC-UPLOAD.DE , DİRECTUPLOAD.NET aracılığı ile resim, gif vb. görseller kesinlikle eklenmemesi önemle rica olunur. Eklendiği an görevli arkadaşlar tarafından silinecektir!!! ☼

BELGİN

Emektar Admin
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
978
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.forummavis.com

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • Un
Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz ne kadar çırparsak yumurta kokusu az olur. Yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz. Son olarak vanilyayı kabartma tozunu ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyerek akıcı kek hamurundan daha akıcı) bir hamur elde ediyoruz. Tost makinasının en sıcak derecesinde çok az yağ sürerek 1 kepçe hamur koyarak pişiriyoruz.
Not: Tost makinasının üstüne kapatıp pişiriyoruz ilk 1 dk kapağını açmayın. Çevirirken ters yöne koyun ki izler şekilli çıksın.


 
Tsklr emeginize saglik
 
Ben teşekkür ederim.
 
Geri
Üst Alt