BELGİN
Emektar Admin
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- (Bir parmak eksik olacak)
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- (Bir parmak eksik olacak)
- 1 Türk kahvesi fincanı süt
- (Bir parmak eksik olacak)
- 1. 5 Su bardağı un
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 1 Paket kabartma tozu
- 1. 5 yemek kaşığı nescafe
- 2 Yemek kaşığı şeker
- 1. 5 Su bardağı süt
- 3 Türk kahvesi fincanı un
- 3 Türk kahvesi fincanı şeker
- 3 Su bardağı süt
- 1 paket toz krem şanti
- (1 Su bardağı süt krem şanti için)
Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar 10 dk kadar çırpılır. Diğer malzemelerde eklenerek 175 derecelik fırında pişirilir. Keki ıslatmak için nescafe şeker ve süt karıştırılarak karışım hazırlanır. Bu karışım kek fırından çıktıktan 5-10 dk sonra üzerine kaşıkla dökülür. Muhallebi için un şeker süt bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir soğuması için bekletilir. Krem şanti 1 bardak sütle çırpılır dolaba atılır. Krema soğuduktan sonra çırpılmış krem şanti ilave edilir sonra çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpılır. Kekin üzerine spatula yardımıyla sürülür. İsteğe göre üzerine toz nescafe serpebilirsiniz.
Çiğdem Ayalp Hanımın olan bu tarifi azaltarak büyük dikdörtgen borcama göre yaptım. Bu tarifi tadanlar tiramisuya benzettiler.