BELGİN
Emektar Admin
- 200 gr margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 50 gr tel kadayıf
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- Tarçın
- 3, 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın. Unu azar, azar ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. İçine kadayıf ve iri kırılmış ceviz koyup ağzını kapatıp yuvarlak toplar yapın. Margarinle yağlanmış fırın tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında kızarana kadar pişirin. Pişen tatlının ilk sıcaklığı gidince soğuk olan şerbeti her yerine eşit şekilde dökün. 2-3 saat bekletin. Krem şanti ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.