BELGİN
Emektar Admin
- 4 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Gelelim tarife yoğurma kabına maya ve ılık su eklenir, iyice karıştırılır ve ardından diğer malzemeler eklenir karıştırılır iyice yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurulur, üstüne bez örtülür oda sıcaklığında mayalamaya bırakılır, mayalanan hamurdan arzu edilen büyüklükte bezeler alınır ,ben 1 fırın tepsisine 5 beze yaptım. Elinizle hafif basıp fırın tepsisinde 20 dk gibi mayalanmaya bırakılır ve üstüne yoğurt sürülen ekmekler 180 c ısıtılmış fırında pembeleşince kadar pişirilir. Afiyet olsun. Sayfamdaki bazı tariflerim iş yerinde yaptığım için sunumları istediğim gibi yapmıyorum.
Ama siz sunumuna değil tadına bakın