BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h]Eğer benim gibi çikolataseverlerdenseniz bu tarif tamda size göre
yapımı da çok pratik. Çikolata kaplı kesme kakaolu puding. Haydi geçelim yapılışına.
Tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu alıp karıştıralım ocağa koyup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Göz göz olup kaynamaya başladığında vanilya ve bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım. Ocaktan alalım. Ben küçük boy borcam kullandım. Boyutunun anlaşılması için fotoğraflarda büyük borcamın içine koydum küçüğünü kullandım. 9 dilim elde ettim. Dilerseniz malzemeleri artırıp büyük borcama da yapabilirsiniz. Borcamın altını ve kenarlarını margarinle yağlayalım. Hazırladığımız pudingi içine dökelim. Soğumaya bırakalım. Oda ısısında ılıdığında dolaba kaldıralım biraz daha soğusun. Puding dolapta soğurken biz de üzerinin çikolatasını hazırlayalım. 2 paket çikolatayı 3 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte tavaya alıp eritelim. Tamamen pürüzsüz bir kıvam aldığında soğumuş pudingin üzerine döküp yayalım. Dolaba kaldıralım. 4-5 saat üzerindeki çikolatanın tamamen donmasını bekleyelim. Çikolata donduktan sonra dilimleyip servis yapabiliriz. Üzerini de ben kakaolu kremşanti ile süsledim. Siz de istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

[/h]
- 1 lt süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 paket vanilya
- 2 paket sütlü çikolata (80 gramlıklardan toplamda 160 gr)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- Çikolatalı fındık topları




Tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu alıp karıştıralım ocağa koyup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Göz göz olup kaynamaya başladığında vanilya ve bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım. Ocaktan alalım. Ben küçük boy borcam kullandım. Boyutunun anlaşılması için fotoğraflarda büyük borcamın içine koydum küçüğünü kullandım. 9 dilim elde ettim. Dilerseniz malzemeleri artırıp büyük borcama da yapabilirsiniz. Borcamın altını ve kenarlarını margarinle yağlayalım. Hazırladığımız pudingi içine dökelim. Soğumaya bırakalım. Oda ısısında ılıdığında dolaba kaldıralım biraz daha soğusun. Puding dolapta soğurken biz de üzerinin çikolatasını hazırlayalım. 2 paket çikolatayı 3 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte tavaya alıp eritelim. Tamamen pürüzsüz bir kıvam aldığında soğumuş pudingin üzerine döküp yayalım. Dolaba kaldıralım. 4-5 saat üzerindeki çikolatanın tamamen donmasını bekleyelim. Çikolata donduktan sonra dilimleyip servis yapabiliriz. Üzerini de ben kakaolu kremşanti ile süsledim. Siz de istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

