BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
bayramlarda baklava kalbura bastı vs. Tatlılardan sıkılanlar bu tatlıyı gönül rahatlığı ile ikram edilebilir
Bayrama güzel bir alternatif olacaktır
bu şerbetli tatlının bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim
üstelik hem pratik hemde ekonomik denemenizi tavsiye ederim hem göze hemde damağa hitap eden tatlımızın tarifine gelince
Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
2 çay bardağı şekeri
2 çay bardağı sıcak su ile tencerede 5 dk kaynatıp soğumaya alalım
Not
Kurabiye sıcak şerbetimiz kaynadıktan sonra soğumuş olacak
Hamuru için
Oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım
Şekeri ,kakao ve vanilya ile kabartma tozunu ilave edelim .Önce 2 su bardağı unu katıp yoğuralım .Kalan 1 su bardağı unu azar azar ilave edelim .Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Un markası farklı olduğundan 3 su bardağından daha az veya fazla olabilir .Dikkatli şekilde unu az az ilave edelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
170 derece fırında alt üst hafif kızarana kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan kurabiyeleri soğumuş olan şerbetin içine atıp ters düz yaparak servis tabağına alalım .Kalan şerbeti kaşıkla üzerine paylaştırıp hindistan cevizi vs. İle süsleyip soğuk bir şekilde servis yapalım
afiyet olsun inşallah.
[/h]
- 100 gr tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kabartma kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
bayramlarda baklava kalbura bastı vs. Tatlılardan sıkılanlar bu tatlıyı gönül rahatlığı ile ikram edilebilir
üstelik hem pratik hemde ekonomik denemenizi tavsiye ederim hem göze hemde damağa hitap eden tatlımızın tarifine gelince
Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
2 çay bardağı şekeri
2 çay bardağı sıcak su ile tencerede 5 dk kaynatıp soğumaya alalım
Not
Kurabiye sıcak şerbetimiz kaynadıktan sonra soğumuş olacak
Hamuru için
Oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım
Şekeri ,kakao ve vanilya ile kabartma tozunu ilave edelim .Önce 2 su bardağı unu katıp yoğuralım .Kalan 1 su bardağı unu azar azar ilave edelim .Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Un markası farklı olduğundan 3 su bardağından daha az veya fazla olabilir .Dikkatli şekilde unu az az ilave edelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
170 derece fırında alt üst hafif kızarana kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan kurabiyeleri soğumuş olan şerbetin içine atıp ters düz yaparak servis tabağına alalım .Kalan şerbeti kaşıkla üzerine paylaştırıp hindistan cevizi vs. İle süsleyip soğuk bir şekilde servis yapalım
afiyet olsun inşallah.