BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
Köftelik ince bulgur kapaklı bir kap içine koyulur üzerine sıcak su eklenilir ve kabarması beklenir. Bulgur yumuşayıp soğuduktan sonra rendelenmiş soğan üzerine eklenir. Nane, yumurta akı, tuz, un, pul biber eklenir. Kıvam alıncaya kadar güzelce yoğrulur. Yoğrulan köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp avuç içerisinde oval şekil verilir. Şekil verilen köfteler bir tepsiye dizilip hazır edilir. Derin bir tencereye su ve bir çay kaşığı kadar tuz eklenir kaynatılır. Kaynatılan suya köftelerden 5-6 tanesi koyulup haşlanır. 2-3 dk bir yüzü, 2-3 dk diğer yüzü için haşlama süresi için yeterlidir. Haşlanan köfteler kevgir yardımıyla dikkatlice alınır. Bütün köfteler bu şekilde bittikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine ezilmiş sarımsaklı yoğurt dökülüp pul biber serpilir. İsterseniz tereyağı ile toz kırmızı biber de yakabilirsiniz. Öyle de harika oluyor. Herkese afiyet olsun)
[/h]
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1. 5 su bardağı sıcak su
- 1 soğan (rendelenecek)
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı un
- 1 kase yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
- (Kırmızı biber ve tereyağ yakabilir siniz)
Köftelik ince bulgur kapaklı bir kap içine koyulur üzerine sıcak su eklenilir ve kabarması beklenir. Bulgur yumuşayıp soğuduktan sonra rendelenmiş soğan üzerine eklenir. Nane, yumurta akı, tuz, un, pul biber eklenir. Kıvam alıncaya kadar güzelce yoğrulur. Yoğrulan köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp avuç içerisinde oval şekil verilir. Şekil verilen köfteler bir tepsiye dizilip hazır edilir. Derin bir tencereye su ve bir çay kaşığı kadar tuz eklenir kaynatılır. Kaynatılan suya köftelerden 5-6 tanesi koyulup haşlanır. 2-3 dk bir yüzü, 2-3 dk diğer yüzü için haşlama süresi için yeterlidir. Haşlanan köfteler kevgir yardımıyla dikkatlice alınır. Bütün köfteler bu şekilde bittikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine ezilmiş sarımsaklı yoğurt dökülüp pul biber serpilir. İsterseniz tereyağı ile toz kırmızı biber de yakabilirsiniz. Öyle de harika oluyor. Herkese afiyet olsun)