BELGİN
Emektar Admin
Kakao harcı için:
- 2 su bardağı kum kıvamında çekilmiş petibör bisküvi
- 4 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 4 yemek kaşığı pudra şeker
- İstenirse 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (ben kullanmadım)
- Süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı pudra şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kakaolu harcın malzemelerini karıştırma kabına alin, kontrollü olarak azar azar süt ekleyip yumuşak bir harç hazırlayın. Harcı iki yağılı kağıt arasında (veya folya/streç arasında) merdane ile dikdörtgen olarak açın (2 cm kalınlığında olsun, çok ince olursa sararken parçalanır). Ayrı bir kasede iç malzemelerini karıştırın ve kakao harcının üzerine yayın. Yağlı kağıt yardımı ile pastayı rulo yapın, sıkıca sarın ve streçe dolayıp buzluğa kaldırın. Bir saat kadar dinlendirdikten sonra istediğiniz kadarını dilimliyerek servis yapın. Artan tatlıyı tekrar sarıp buzluğa kaldırın. Ben bu ölçülerin iki katını yaptım ve birinin içine ezilmiş pecan cevizi serptim, böylede çok güzel oldu. Denemek isteyenlere Şimdiden afiyet olsun.