BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h]Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Yağı, portakal suyunu ve rendesini, irmiği, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Şekeri ve suyu tencereye koyup 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
Soğuyan revaniye sıcak şerbeti döküp, şerbetini çekene kadar dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

[/h]
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1. 5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Portakal kabuğu rendesi
- 2. 5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su

Şekeri ve suyu tencereye koyup 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
Soğuyan revaniye sıcak şerbeti döküp, şerbetini çekene kadar dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.