BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h]Sütümüze şeker ve mayayı koyup eritiyoruz.
Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip yumuşacık bir hamur yoğurup elde ediyoruz.
Üzeri kapatılmış şekilde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp her bezeyi elimizle bastırıyoruz ortasını daha çok iyice bastırıyoruz, yağılı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz vaktiniz varsa dizdikten sonra bir yarım saat daha dinlendiriyoruz. Yumurta sarisini hazırladığımız çanaklara sürüp ortasına ezilmiş beyaz peynir ve cherry domatesi koyuyoruz ben kenarda hazır kavrulmuş kıymam vardı onu da değerlendirdim kıymalıların üzerine küçük bir dilim de kasar peyniri koydum. Kenarlarına susam serpip veya çörek otu serpip 25 dakika 200 derecede pişiriyoruz. Fırına göre 20 dakikada da pişebilir.
NOT : poğaçalar kolayla bayatlamıyor ağzı kapalı bir kutuda saklayabilirsiniz, afiyet olsun

[/h]
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un / 4-5 su bardağı
- 1 yumurta sarısı
- Susam veya cörek otu
- Beyaz peynir domates
- Damak zevkine göre kavrulmus kiyma da koyulabilir

Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip yumuşacık bir hamur yoğurup elde ediyoruz.
Üzeri kapatılmış şekilde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp her bezeyi elimizle bastırıyoruz ortasını daha çok iyice bastırıyoruz, yağılı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz vaktiniz varsa dizdikten sonra bir yarım saat daha dinlendiriyoruz. Yumurta sarisini hazırladığımız çanaklara sürüp ortasına ezilmiş beyaz peynir ve cherry domatesi koyuyoruz ben kenarda hazır kavrulmuş kıymam vardı onu da değerlendirdim kıymalıların üzerine küçük bir dilim de kasar peyniri koydum. Kenarlarına susam serpip veya çörek otu serpip 25 dakika 200 derecede pişiriyoruz. Fırına göre 20 dakikada da pişebilir.
NOT : poğaçalar kolayla bayatlamıyor ağzı kapalı bir kutuda saklayabilirsiniz, afiyet olsun