BELGİN
Emektar Admin
[h=2][/h]- Hamuru için:
- 4, 5 su bardağı un (200ml lik bardak)
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurtanın akı (sarısı sosa girecek)
- 200gr beyaz peynir
- Yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yudum süt
- Çeyrek su bardağı yağ
Kabaran hamuru 3 eşit bezeye hazırlıyoruz. Her bir bezeyi oval şekilde açıp uzun kısmına peynirin üçte birini yayıyoruz. Rulo şeklinde sarıp, 2-3 parmak kalınlığında kesiyoruz ve yağladığımız borcama yerleştiriyoruz. Dilerseniz normal fırın tepsisi de kullanabilirsiniz.
Sos için tüm malzemeleri karıştırıp kaşıkla böreğin üzerine gezdiriyoruz. Ben üzerine susam, çekirdek ve çörekotu da kullandım. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında böreğimizin üzeri kızarana dek yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Piştikten sonra ruloları teker teker ayırabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun