BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
Hamur kızartmasını birde böyle deneyin )
Yoğurma işlemine başlamadan Kırmızı biberi maydanozu dereotunu ince ince doğrayın.
Un hariç bütün malzemeyi karıştırma kabına alalım ve harmanlayalım unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hazır olan hamuru tezgaha un serpiştirip oklava ile ne çok ince nede çok kalın olacak şekilde açalım ve üzerine bardak ile bastırıp yuvarlak şeklini verip ortasını da gazoz kapağı ile bastırarak açalım halka olan hamurları bol kızgın sıvı yağda hepsi bitene kızartalım.
Yapacak olanlara Afiyet olsun
Not. Kırmızı biberi hamura eklemeden peçete ile suyunu almayı unutmayın.
[/h]
- 1 Adet yumurta
- 1 Su bardağı yoğurt
- 1 Kase beyaz peynir
- 1 Adet kırmızı biber
- 1 Adet kabartma tozu
- Maydanoz
- Dereotu
- Un
- Sıvı yağ
Hamur kızartmasını birde böyle deneyin )
Yoğurma işlemine başlamadan Kırmızı biberi maydanozu dereotunu ince ince doğrayın.
Un hariç bütün malzemeyi karıştırma kabına alalım ve harmanlayalım unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hazır olan hamuru tezgaha un serpiştirip oklava ile ne çok ince nede çok kalın olacak şekilde açalım ve üzerine bardak ile bastırıp yuvarlak şeklini verip ortasını da gazoz kapağı ile bastırarak açalım halka olan hamurları bol kızgın sıvı yağda hepsi bitene kızartalım.
Yapacak olanlara Afiyet olsun
Not. Kırmızı biberi hamura eklemeden peçete ile suyunu almayı unutmayın.