BELGİN
Emektar Admin
Küçük dikdörtgen kelepçeli kalıplara için;
- 2 paket pötibör bisküvi
- 2 tane 250 grlik maskarpone veya labne peyniri
- 2 paket krem şanti
- 1 bardak süt
- 2 yemek kaşığı nutella
- 1 bardak süt
- 200 gram bitter çikolata
- 200 gram çiğ krema
Ben iki katını yaptığım için kare kelepçeli kalıplara kullandım siz bu ölçü ile bunun yarısı büyüklüğünde küçük kalıp kullanın bu ölçüden için neyse pastamıza gelelim.
İlk olarak krem şantiyi sütle bir mixer yardımı ile iyice çırpalım sertleşince içine maskarpone uda katıp çırpmaya devam edelim ve eşit şekilde ikiye bölüp birinin içine Nutella koyup birazda daha çırpalım.
Şimdide kalıbın dibine her yerine gelecek şekilde strec film serelim ,bisküvileri süte batırıp kalıbın dibine dizelim, nutellanın karışımın yarısını güzelce yayalım ,üstüne yine bisküvileri sütle ıslatıp dizelim ve bu sefer beyaz olan kremanın yarısını yayalım 3. Ve 4. sıraya da sırası ile aynı işlemi yapalım, 5. kata iki kat bisküvi dizip her yerine strec film ile iyice kapayıp buzluğa atalım en az iki saat durmalı ben akşamda yapıp koyarım ertesi güne kolaylık olur
ikram etmeden önce kremayı ocağa alıp kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alıp içine çikolataları atıp eriyene kadar çırpıyoruz ,ilk sıcağı çıkınca pastanın üzerine döküyoruz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ,yani bu pasta soğukken biraz dondurma kıvamında iken daha lezzetli erimeden yemeği tavsiye ederim.
Afiyet olsun.