BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
En alt katı için:Önce ekmekler küp küp doğranarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartılır.
İkinci kat içinatlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur küp küp doğranıp bir tatlı kaşığı tuz eklenerek su içerisinde 10-15 dk ıslatılır. Kara suyunun çıkması için. Sonra kızgın sıvı yağ içerisinde kızartılır.
Üçüncü kat için: soğanlar ve biberler küçük küçük doğranır. İki yemek kaşığı sıvı yağ ile önce soğanlar kavrulur. Sonra biberler ilave edilip yumuşayana kadar kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilir kavrulur. Pişen kıymanın üzerine rendelenmiş yada küçük küçük doğranmış domates eklenir. Domates suyunu çekene kadar kıymalı harç pişirilir. Domatesler suyunu çekince Tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır. Borcamda kızartılan ekmeklerin üzerine önce patlıcanlar döşenir. Patlıcanların üzerine kıymalı sos dökülür yaydırılır. Son olarak ta ezilmiş yoğurt(sarımsaklı olabilir) ve kızdırılmış pul biberli yağ gezdirilerek patlıcanlı bayat ekmek kebabı hazır edilir. Ben yoğurdu tamamına dökmedim sadece ortasına bıraktım. Siz dilerseniz her yerine de yoğurt kaplayabilirsiniz altta kıtır kızarmış ekmekler üzerinde patlıcan kızartması ve kıymalı sosla mükemmel bir bütün oluşturan kebabımız hazır Afiyet olsun.
[/h]
- Yarım bayat ekmek
- 3 tane patlıcan
- 250-300 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 domates
- 2 tane yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kara biber
- Pul biber
- Tuz
- Süzme yoğurt(üzeri için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı(üzeri için)
- Pul biber(tereyağı ile yakılacak)
En alt katı için:Önce ekmekler küp küp doğranarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartılır.
İkinci kat içinatlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur küp küp doğranıp bir tatlı kaşığı tuz eklenerek su içerisinde 10-15 dk ıslatılır. Kara suyunun çıkması için. Sonra kızgın sıvı yağ içerisinde kızartılır.
Üçüncü kat için: soğanlar ve biberler küçük küçük doğranır. İki yemek kaşığı sıvı yağ ile önce soğanlar kavrulur. Sonra biberler ilave edilip yumuşayana kadar kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilir kavrulur. Pişen kıymanın üzerine rendelenmiş yada küçük küçük doğranmış domates eklenir. Domates suyunu çekene kadar kıymalı harç pişirilir. Domatesler suyunu çekince Tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır. Borcamda kızartılan ekmeklerin üzerine önce patlıcanlar döşenir. Patlıcanların üzerine kıymalı sos dökülür yaydırılır. Son olarak ta ezilmiş yoğurt(sarımsaklı olabilir) ve kızdırılmış pul biberli yağ gezdirilerek patlıcanlı bayat ekmek kebabı hazır edilir. Ben yoğurdu tamamına dökmedim sadece ortasına bıraktım. Siz dilerseniz her yerine de yoğurt kaplayabilirsiniz altta kıtır kızarmış ekmekler üzerinde patlıcan kızartması ve kıymalı sosla mükemmel bir bütün oluşturan kebabımız hazır Afiyet olsun.