BELGİN
Emektar Admin
- 5 adet yufka
- 3-4 adet haşlanmış patates
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- 1 şişe maden suyu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir fiske tuz
Hayırlı Akşamlar
Sizlere maden suyu ile yumurtasız yumuşacık nefis gül böreği tarifimi vermek istiyorum.
Börek içi için soğan doğranır ve yağda kısık ateşte yakmadan yumuşayarak kavrulur. Salça eklenir ve ardından rendelenmiş haşlanmış patates ilave edilir. Birkaç tur kavurduktan sonra tuz ve karabiber atılıp kapatılır ve karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Üst sosu bir kapta çırpılır. Maden sulu iç sosu bir kaba alınıp karıştırılır.
Yufka serilir. Dörde bölünür. Her parçaya 1 yemek kaşığı maden sulu yağlı karışımdan gezdirilir. İç harçtan konulur ve uzun rulo yapılır ve içeri doğru gül şeklinde sarılır.
Sıkıştırmadan tepsiye dizilir.
Hepsi bittikten sonra üst sosu fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürülür.
200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana pişirilir. Çıktıktan sonra üzerine temiz bez veya tepsi kapatılır. Dinlendikten sonra servis edilir.
Bu böreği peynirli, ıspanaklı istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN