BELGİN
Emektar Admin
- 1 kilo un
- 1 adet yaş maya
- 3 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
İç malzemesi :
- Peynir ve maydanoz ( siz isterseniz kıyma veya patatesli yapın )
Arasına sürmek için yaklaşık;
- 1 1, 5 paket tereyağı
Bu börekleri canim annem yapardı ve çiğ olarak buzluğa kadırırdı, lazım olunca çıkarır ve pişirirdi şimdi bizde Ramazandan önce arkadaşlarla hazırlıklarımızı yaparken 4 er kiloda bu börekten yaparız çok lezzetli çıtır çıtır bir börek oluyor, buzluktan çıktığı hiç belli olmuyor, yani aniden gelen misafirleriniz içinde süper oluyor mutlaka deneyin tadına doyamayacaksınız
Malzemelerden bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Daha sonra cevizden biraz büyük yumurtadan biraz küçük bezeler yapın, 4 tane bezeyi servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın ve aralarına erimiş tereyağından fırça yardımı ile sürüp üst üste koyun en üstteki hamur yağlanmayacak. Şimdi hamuru pasta dilimi şeklinde 8 e bölün kenarlarına istediğin bir iç malzeme koyup güzelce kapatıp sigara böreği şeklinde sarıp buz gibi suyun içine sardığınız börekleri atin. Tekrar ayni işlemi yapana kadar suda bekleyecek. Sudaki börekleri tepsiye dizip ayni işlemle hamur bitene kadar devam edin üzerlerine yumurta sarısı sürüp 220 derecede ısıtılmış fırına verin . Afiyet olsun.
Not : Buzluğa atmak isteyenler sudan çıkan börekleri tepsiye dizip dondurduktan sonra hemen poşetleyip buzluğa kaldırın, pişirmek istediğiniz zaman buzlu buzlu tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.