BELGİN
Emektar Admin
Muhallebisi İçin:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 8 adet burçak bisküvi
- 1 adet elma
- 1 adet şeftali
- 1 salkım siyah üzüm
- 1 salkım beyaz üzüm
- (Dilediğiniz veya evinizde bulunan başka bisküvi ve meyveleri kullanabilirsiniz)
Önce muhallebiyi hazırlıyoruz: şeker, un ve nişastayı büyükçe bir tencereye alıp iyice harmanlıyoruz. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırarak homojen bir karışım elde ediyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca altını kısıyoruz ve limon kabuğu ile tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırıp altını kapatıyoruz. İlk sıcağı çıkan muhallebinin üzerine küçük doğranmış meyveleri ve 4-5 parçaya bölünmüş bisküvileri ekleyip kaşıkla nazikçe karıştırıyoruz. Streç filmle her tarafı kaplanmış kek kalıbına karışımı döküyoruz ve üzerini kaşığın arkasıyla düzeltiyoruz. Oda ısısına gelince üzerine bir kapak kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz ve 3-4 saat dinlendiriyoruz. Dolaptan çıkarınca servis tabağına ters çevirerek çıkarıyoruz. İsteğe bağlı olarak üzerini Hindistan ceviziyle (veya tarçınla veya kakaoyla veya çikolata sosla) süsleyip servis yapıyoruz. Şiddetle tavsiye ettiğim meyveli tatlılardan biri. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun