BELGİN
Emektar Admin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su veya yoğurt suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
- 4- 4. 5 su bardağı un
Yağ Çekmeyen Kabardıkça kabaran Puf Puf Pratik Pişiye bayılacaksınız.
Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, su veya varsa yoğurt suyu daha iyi olur ve tuz konulur ve pürüzsüz olana kadar çırpıcı ile çırpılır.
Un eklemesi yapılmaya başlanır. Unla birlikte Karbonat (veya kabartma tozu) eklenir.
Annelerimizin yaptığı gibi tadına doyulmaz pişiler karbonat ile daha güzel oluyor.
Bardak bardak un eklenir ve çırpıcı ile çırpılır.
3. Bardaktan sonra el ile yoğurmaya başlanır ve hamur toparlanmaya başlayınca eller yıkanır kurulanır ve temiz el ile tekrar hamura un serperek girişilir. Daha önce bu püf noktasını vermiştim. Temiz el ile toparlamak daha kolay olur ve hamur tam istenilen kıvamda ve yumuşaklıkta olur. Hamurlu el ile yapış yapış fazla un eklemesi yapabilir ve hamur istediğiniz kıvamda olmaz sert olabilir.
4 bardaktan sonra hala hafif yapışıklık varsa (un kalitesine göre değişiklik gösterebilir) elimizle un serperek toparlanır. Tezgaha bol un serpilir hamur unla açılır (daha kolay açılır ve yumuşacık olur) ve bardak ile yada istenilen şekilde kesilir. Bol kızgın yağda arkalı önlü kızartılır ve servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN
SEVGİLER