BELGİN
Emektar Admin
- Yarım kilo kuzu eti ( tercihinize bağlı dana eti de olabilir)
- 2 soğan
- 4 yeşil biber
- 3 domates
- 3 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- Tereyağ ( isteğe bağlı )
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 4 yumurta
Akşam yemeğine misafirleriniz geldiğinde sunumuyla şık lezzetiyle enfes ve doyurucu bir ana yemektir sizlerle paylaşmak istedim
Şimdiden kolay gelsin
Öncelikle etlerimizi küçük kuşbaşı şeklinde. Diğer iç malzemelerimizi soğan, sarımsak biber ve domatesi küçük küp şekilde doğrayıp hazırlıyoruz
Etlerimizi tencereye yağ koymadan suyunu çekip biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz daha sonra iç malzemesini ve baharatlarını ilave edip kısık ateşte (kapağı kapalı şekilde) yaklaşık 20 25 dakika kavuruyoruz sebzeler eriyince etimiz tamamdır bu esnada krepimizi yapalım
Yumurta süt ve unumuzu pürüzsüz olacak şekilde çırpıyoruz .Unu yavaş yavaş ekleyin ki sizi uğraştırmaşın kızgın tavaya 1 kaşık sıvı yağ ekleyip 1 buçuk kepçe krep ilave edip tavanın her yerine yayalım .Yaklaşık 2 3 dakika arkalı önlü pişirelim.
Resimde gördüğünüz gibi 2 yemek kaşığı kadar iç harcımızdan krebimizin ortasına koyalım ve 4 bir tarafın dan içe doğru katlayalım .Dilimlenmiş kaşar peyniri domates ve biberle süsleyip 10 dakika kaşarlar eriyene kadar kızartalım Nefis sunumuyla önce göze sonra mideye hitap eden bohça kebabımız hazır yanına pilav yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN