BELGİN
Emektar Admin
Dış harcı için:
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2. 5 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet haşlanmış patates
- 800 gram orta yağlı kıyma,
- 3 adet kuru soğan,
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ,
- 1 tatlı kaşığı pulbiber,
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı karabiber
- 5-6 dal maydanoz
- Sıvı yağ
Patatesleri haşlayın. Diğer tarafta soğanları doğrayıp yağda kavurun. Kıymaları ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatlarını ve tuzunuda ekleyin en son maydanozlarıda karıştırarak iyice kavurun soğumaya bırakın. Bulgur ve irmikleri tepsiye koyup üzerine 2. 5 su bardağı sıcak su koyup karıştırın yumuşaması için üzerini kapatın. Şişen bulgurlara, yumurta, un, pulbiber, biber salçası, haşlanmış patates ve tuz ekleyip iyice yoğurulur. Mandalina büyüklüğünde alarak ortasını işaret parmağımızla oyup incelterek kıymalı içten koyup ağzını kapatıp yumurta şeklini veririz. Diğerlerini de bu şeklide yaparak köftemizi bitiririz. Sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun. Bu malzemeden 45 adet köfte çıkıyor. Kalabalık ailelere göre ve günlerinize göre tam ölçüdür. İsteyen yarım ölçü ile yapabilir. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin))