BELGİN
Emektar Admin
- 5 kilo yerli domates (ben elbistanın yerli domatesini kullandım sizde bulunduğunuz yerin yerli domateslerini kullanın seralar sarımtırak oluyor)
- 1 kilo kırmızı biber
- 1 kilo acı cin biber
- en az beş baş sarımsak
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı turşu tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Domatesleri bibeleri bir güzel yıkayalım, sarmısaklarımızı soyup hazırlayalım ve hepsini bir güzel robottan çekelim bir büyükçe leğene alalım. Üzerine iki su bardağı sirke, 3 yemek kaşığı tuz, bir kaşık limon tuzunu ekleyip karıştıralım ve hemen güneşe bırakalım. Bir gün güneşte bekleyecek bu arada sık sık karıştıralım. Güneşte kabarıp sulanacak siz sürekli karıştırın. En son kabarması bitince kavanozlara alıp ağzılarını sıkıca kapatıp serin yerde varsa yeriniz buzdolabıızda bekletin. Benim dolabım iki tane olunca birini turşulara reçellere ve peynire ayırdım sorun olmuyor bıraka biliyorum bu malzeme size çok gelebilir, kendinize göre ayarlayabilirisiniz. Mesela üç domatesle birakç cin biberiyle bir konserve kavanozuda yapabilirsiniz hele kışın özellikle yemeklerin yanında hazır salata hemen bir kaseye bırakıyorum hem lezzetli hem de kolay afiyet olsun inan bu haliyle bile hemen yenecek durumda.