BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]Keki için :
[/h]Derin bir kaba yumurta (taze olmasına dikkat edin ve oda ısısında olmalı) ve toz şekeri (ve vanilya katmak isteyenlere) köpük köpük olana kadar mikserle 5-8 dakika çırpın. İyi çırpılırsa kesinlikle yumurta kokusu olmaz. Daha sonra elekten geçirdiğimiz un, kabartma tozu ve kakao eklenir ama birden dökmeyin yoksa köpükler söner ve pandispanyanız kabarmaz. Bu aşamada spatula ile yukarı dan aşağı doğru olacak şekilde karıştırın. Bir kalıba yağlı kağıt serilir, kenarlarını yağlamıyoruz .Böylece üstü düz eşit bir pandispanya elde etmiş oluyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz (fırından fırına değişir) kürdan testi yapmanızı öneriyorum .Ama ilk 20 dakika fırının kapağını açmayınız. Eğer bir gün önceden yapılırsa pandispanya dinlenmiş ve şekil vermek için daha iyi sonuç elde edersiniz. İp yöntemiyle keki 2 veya 3 e kesin sütle ıslatın ara katlarına çikolatalı kremayı ve arzuya göre dilediğiniz meyveler ekleyin. Kakaolu krem şantiyle pastayı sıvayın üzerini süsleyin. Kenarlarına kelebekleri yapıştırın.
Afiyet şifa bereketli olsun inşAllah

[/h]Keki için :
- 4 iri yumurta (oda ısısında)
- 1, 5 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya (şart değil)
- 200 gr çikolata (benmari usulü eritilmiş)
- 500 gr yarım yağlı koyu krema
- Dilediğiniz meyveler katabilirsiniz ben kivi tercih ettim.
- 1 paket Kakaolu krem şanti
- Benmari usulü eritilmiş 100 gr çikolata (yağlı kağıt üzerine kelebek şekli verin 15 dakika derindondurucuya atın videoyu izlemek için Facebook sayfamdan ulaşabilirsiniz)
- 1 çay bardağı süt

Afiyet şifa bereketli olsun inşAllah