BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
Çünkü kat kat puf gibi hemde çok lezzetli oluyor. Haydi tarife geçelim.
Ilık sütün içine şeker ve maya konarak biraz bekletilir. Daha sonra sıvı yağ, sirke, tuz ve un kontrollü olarak ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilip yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakılır. Bu arada tereyağ eritilir. Peynirli iç hazırlanır. Mayalanan hamurdan dört büyük beze yapılır. Bezeler yufka şeklinde inceltilebildiği kadar açılır. Arasına eritilmiş tereyağ sürülür. Yanlarından ve uçlarından katlayıp 5 cm genişliğinde katlanır. 6-7 cm aralıklı kareler kesilir donması için buzdolabına konur. Diğer bezelerde aynı şekilde yapılır. Dolapta donan hamur karesi biraz açarak inceltilir, arasına peynir koyup zarf şeklinde kapatıp, kapatılan alt tarafa gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine sıvı yağla karışmış yumurta sarısı sürüp 180°fırında üzeei kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.
[/h]
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya(21 gr)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 125 gr tereyağ veya margarin.
- Peynir
- Maydanoz
- Pul biber.
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Çünkü kat kat puf gibi hemde çok lezzetli oluyor. Haydi tarife geçelim.
Ilık sütün içine şeker ve maya konarak biraz bekletilir. Daha sonra sıvı yağ, sirke, tuz ve un kontrollü olarak ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilip yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakılır. Bu arada tereyağ eritilir. Peynirli iç hazırlanır. Mayalanan hamurdan dört büyük beze yapılır. Bezeler yufka şeklinde inceltilebildiği kadar açılır. Arasına eritilmiş tereyağ sürülür. Yanlarından ve uçlarından katlayıp 5 cm genişliğinde katlanır. 6-7 cm aralıklı kareler kesilir donması için buzdolabına konur. Diğer bezelerde aynı şekilde yapılır. Dolapta donan hamur karesi biraz açarak inceltilir, arasına peynir koyup zarf şeklinde kapatıp, kapatılan alt tarafa gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine sıvı yağla karışmış yumurta sarısı sürüp 180°fırında üzeei kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.