BELGİN
Emektar Admin
- 1 su bardağı ezilmiş rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük domates( kabuğu ve çekirdeği çıkartılmış küp doğranmış)
- 2 adet ince doğranmış sivri biber
- 2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
- 5- 6 adet kare tost ekmeği ( ince dilimlenmiş normal ekmekle de olur)
- Oda ısısında yumuşamış tereyağ
Peynirli yumurtalı harcın içine doğranmış sivri biber ,kabuğu,çekirdekleri çıkmış doğranmış domates,kıyılmış maydanozları ekleyin..ve güzelce harmanlayın..bu kıvamı resimlerden görebilirsiniz..Bu harmanladığınız karışım çok cıvık olmamalı ekmeklerin üstünde duracak ekmeklerden akmayacak kıvamda, yoğunlukta olmalıdır..
Fırınınızı 180-200 derece de ısıtmaya başlayın
Ekmeklerinizin üstüne güzelce oda ısısında ki tereyağı sürün ..şimdi yağlanmış ekmeklerin üstüne de peynirli harçtan sürün ve içinde ekmekler olan tepsiyi iyice ısınmış fırına verin ekmeklerin üstleri güzelce kızarana kadar pişirin.
Ben bir süre bu şekilde pişirdin sonra ızgarayı yakıp öyle devam ettim..Izgara olmadan da pişer ama ekmekler ısınmış fırına atılacak bunu unutmayın ısınmamış fırında ekmeklerin üstündeki peynirler fırın ısınana kadar eriyip tepsiye akabilir..bu nedenle ekmeklerin üzerine sürülecek karışım çok cıvık olmamalı kıvamı resimlerden görebilirsiniz
Pişirme süresi yok ..ekmeklerin üstleri kızardı mı tamamdır..Üstleri güzelce kızarmış, kendileri yumuşacık ekmeklerinizi sıcak sıcak tüketin
Afiyetler olsun