Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Muhallebi için, sütü, şekeri, unu ve vanilyayı tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebinizin içine toz krem şantiyi ilave edip güzelce çırpın. Ardından 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün, kadayıfı kavurmakla işe başlayın. Bunun için tereyağını tencerede eritip, küçük küçük doğranmış ( kadayıfı dondurucuda dondurup poşete vurarakta ufaklayabilirsiniz) kadayıfı ilave edin ve kızarana kadar sürekli karıştırarak kavurun. En son toz şekeri ilave edip bir kaç dakika daha kavurup, ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Dolapta bir gece dinlendirdiğiniz muhallebinin içine aldığı kadar hindistan cevizi ilave edin. ( ben 50 gr lık paketlerden 3 paket hindistan cevizi kullandım. Rahat şekil verebileceğiniz kıvama gelene kadar hindistan cevizi ilave edebilirsiniz. Yumuşak bir kıvamda olmasını istediğim için, 3 paket ekledim. Katı kıvamda olmasını isterseniz daha fazla ilave edebilirsiniz ) Ardından elinizle yuvarlayarak şekillendirip, kavrulmuş kadayıfa bulayın. Dilerseniz dolapta dinlendirip servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun))))