BELGİN
Emektar Admin
- 3 patates
- 1 çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 kaşık garnitür
- 2 kaşık mısır
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
Patateslerin kabuğu soyulur, küp küp doğranarak küçük borcama yayılır. Bir kaba yumurta kırılır, üzerine süt, sıvı yağ, kekik, pulbiber ve tuz katılır. İyice çırpılan karışım patateslerin üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Tepsi fırından alınır, kaşar peynirinin yarısı üzerine gezdirilir. Garnitür, mısır, kekik ve biraz tuz harmanlanıp kaşarın üzerine serpilir ve tekrar fırına verilir. 5-10 dakika sonra kalan kaşar peyniri üstüne gezdirilerek kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.