BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]Pandispanya için;
[/h]İlk önce pandispanya hazırlanır yumurta ve şeker on dakika çırpılır. Yumurtanın rengi değişince gazoz eklenip çırpılır ve kalan malzemeler eklenip son kez çırpılır. Dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt döşenir, fırçayla sıvı yağ sürülür. Üzerine un serpilir ki rahat çıksın. Önceden ısıtılmış 150 dereceli turbo ayarda pişirilir. Pandispanya pişerken krema hazırlanır, bunun için un şeker tencereye alınır. Üzerine süt yavaş yavaş eklenir orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Pişmeye yakın sakız atılır, sakız eriyene kadar ateşte iki dakika daha bırakılır. Sakız eriyince altı kapatılır sürekli karıştırarak soğutulur. Pişen pandispanya fırından alınır, ılık olması beklenir. Ilık olunca kalıpla veya çay bardağı ile 36 adet yuvarlaklar elde edilir. İlk yuvarlağın üzerine krema sürülür, ikinci yuvarlak üzerine kapatılır. Kenarları da kremaya bulanır, tüm yuvarlaklar bitene kadar bu işleme devam edilir. Toplamda 18 adet elde edeceğiz bir tabağa hindistan cevizi koyulup kenarları bu tabakta döndürülür, servis yapacağımız tabağa dizilir. Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolata gezdirilir, çikolata donunca servis edilir.

- 5 yumurta
- 5 Türk fincanı şeker
- Yarım Türk fincanı sade gazoz
- 6 Türk fincanı un
- 1 portakal rendesi
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 kakao (50 gramlık)
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- Pişmeye yakın iki adet şekersiz falım sakızı
- 1 paket sütlü çikolata
- Hindistan cevizi
