BELGİN
Emektar Admin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı sirke
- 2, 5 su bardağı su
- 3, 5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- Kızartmak için sıvı yağ
Halka tatlısını her sene kermesimizde ben yaparım taze taze de yapılınca inanın müthiş rabet görüyor, tadı süper çıtır çıtır yani sokakta satılanları aratmıyor sizde Halka tatlısı sevenlerdenseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için şekeri, suyu ve limonu tencereye alalım ve karıştıra karıştıra şekerin erimesini sağlayalım, kaynayınca ocağın altını orta ateşe alalım ve yaklaşık 10-15 dakika kaynatalım ve kenara alıp soğumaya bırakalım. ( şerbet 1 gün önceden hazırlanırsa sonuç daha başarılı olur bilginize )
Şimdi bir kaba un hariç diğer malzemeleri alıp iyice çırpalım sonra unu da ekleyip çırparak unu yedirelim. Sıvıyağı ısıtalım ve hamurumuzu sıkma torbasına dolduralım ve ısınmış ama çok kızmamış yağımıza halka şeklinde sıkalım ve orta ateşte her iki tarafı da nar gibi kızarana kadar pişirelim ve soğuk şerbete alalım ve diğer halkalar pişene kadar şerbette bırakıp servis tabağına alalım . Çıtır çıtır halkalarınız hazır Afiyet olsun.