BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
İlk önce patlıcanları yıkayıp uzunlamasına ince doğrayın. Patlıcanın siyah yüzünden ince olarak doğrayın bunlar sonra fiyonkların bağlanması için kullanılacak. Tuzlu suya koyup acısının çıkmasını sağlayın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için kıymaya karbonat, baharatlar ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Küçük köfteler şeklinde hafif yassı olarak yuvarlayın. Çok az sıvı yağda kızartın. Patlıcanları havlu kağıtla kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcandan iki adet alıp karşılıklı uçları üste gelecek şeklinde yerleştirip köftelerden iki adet koyup kenarlarını köftelerin üzerine kapatın daha sonra siyah kızarttığımız patlıcanı ince şerit haline getirip kapatılan köftelerin ortasından sararak fiyonk seklini verin. Bu şekilde diğerlerini de yapıp tepsiye dizin salçalı su döküp 200°Fırında 10 dakika kadar daha pişirin. Pilavla birlikte servis yapın. AFİYET OLSUN.
[/h]
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 4-5 adet uzun patlıcan
- 1 çay kaşığı karbonat
- Karabiber, kırmızı toz biber, tuz
- Sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
İlk önce patlıcanları yıkayıp uzunlamasına ince doğrayın. Patlıcanın siyah yüzünden ince olarak doğrayın bunlar sonra fiyonkların bağlanması için kullanılacak. Tuzlu suya koyup acısının çıkmasını sağlayın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için kıymaya karbonat, baharatlar ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Küçük köfteler şeklinde hafif yassı olarak yuvarlayın. Çok az sıvı yağda kızartın. Patlıcanları havlu kağıtla kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcandan iki adet alıp karşılıklı uçları üste gelecek şeklinde yerleştirip köftelerden iki adet koyup kenarlarını köftelerin üzerine kapatın daha sonra siyah kızarttığımız patlıcanı ince şerit haline getirip kapatılan köftelerin ortasından sararak fiyonk seklini verin. Bu şekilde diğerlerini de yapıp tepsiye dizin salçalı su döküp 200°Fırında 10 dakika kadar daha pişirin. Pilavla birlikte servis yapın. AFİYET OLSUN.