BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
Patatesleri soyup küp halinde doğrayıp biraz diri kalacak şekilde haşlayalım ve süzelim.
Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip unu hafif kavuralım içine sütü katıp karıştırarak pişirelim tuzunu ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatalım.
Borcamı yağlayalım patatesin içine karabiber ve tuz ekleyip karıştıralım ve borcama dökelim üzerine beşamel sosu döküp fırında biraz pişirelim. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip tekrardan fırına verelim kaşarlar eriyince fırını kapatalım. üzerine tereyağında yakılmış biberi döküp tekrardan fırına verip 5 dk. Fırında kaldıktan sonra çıkaralım. . Afiyet Olsun.
[/h]
- 4 adet patates
- 1 su bardagı süt
- 1 yemek kaşıgı un
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kaşık tereyağı
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Patatesleri soyup küp halinde doğrayıp biraz diri kalacak şekilde haşlayalım ve süzelim.
Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip unu hafif kavuralım içine sütü katıp karıştırarak pişirelim tuzunu ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatalım.
Borcamı yağlayalım patatesin içine karabiber ve tuz ekleyip karıştıralım ve borcama dökelim üzerine beşamel sosu döküp fırında biraz pişirelim. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip tekrardan fırına verelim kaşarlar eriyince fırını kapatalım. üzerine tereyağında yakılmış biberi döküp tekrardan fırına verip 5 dk. Fırında kaldıktan sonra çıkaralım. . Afiyet Olsun.