BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
[/h]Merhaba Arkadaşlar orjinaliyle aynı lezzette halley yapıp çocuklarınızı ve sevdiklerinizi şaşırtmak isterseniz buyrun tarifime
İlk önce kremayla toz şantiyi çırpıp buzdolabına koyalım ( en az 2 saat kadar ) Oda yumuşaklığındaki yağı un ve kakao hariç diğer malzemeleri bir kaba koyup yoğuralım .Sonra azar azar un ekleyip toparlayalım unu fazla koymayın .Sert olmasın hamuru ikiye bölüp yarısına kakaoyu ve bir tatlı kaşığı margarini ekleyip tekrar yoğuralım .Böylece kakao hamurla daha iyi özleşiyor .Daha sonra az bir un serptiğimiz tezgahta resimlerde görüldüğü gibi fazla inceltmeden açın ve su bardağının ağzıyla kesin diğer hamuru da aynı şekilde açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin önceden ısıtılmış 180 derece fırında fazla kızartmadan üstleri beyaz kalacak şekilde 10 dakika kadar pişirin ve tepside soğumaya bırakın .Soğuyan kurabiyelerin arasına kremadan sürün veya daha düzgün olması açısından sıkma tobasıyla sıkın diğer kurabiyeyi üstüne kapatın ve tekrar tepsiye dizin .Hepsi bittikten sonra çikolataları benmari usulü eritip halleyleri çatal yardımıyla iki yüzünü çikolataya bandırıp bir iki defa kasenin kenarına vurarak süzün ve tekrar tepsiye koyup donmasını bekleyin soğuyup donduktan sonra nefis halleyimiz hazır denemenizi mutlaka öneriyorum .Tek beyaz hamur veya tek kakaolu hamur kullanarak da yapabilir siniz .Kakaolu yapacaksanız .1 kaşık daha kakao ekleyin tercih sizin marshmallow pek sağlıklı olmadığı için çocuklarınıza bu şekilde güvenle evinizde hazırlayabilirsiniz AFİYET OLSUN.

[/h]
- 100 gram margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- Aldığı kadar un (2-3 su bardağı kadar)
- 1 kutu krema ( süt kreması )
- 1 paket krem şanti ( içindeki iki pakette kullanılacak )
- 80 gramlık üç paket çikolata ( biri bitter ikisi sütlü )
