BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
Gelelim tarife;
Tereyağı şeker ve unu bir tavada şeker ve tereyağı eriyene kadar az kavuruyoruz. çok kavurmayın yanmasın. Soğuyunca robotun hızlı kısmında çeviriyoruz fındıkları ekleyip fındıklar krema gibi olana kadar çeviriyoruz sonra sütü ekleyip tekrar çeviriyoruz daha sonra sırayla pudra şekeri vanilya kakaosunu ekleyip her birini eklediğimizde çevirmeye devam ediyoruz. Nutella hazır afiyet olsun.
Bu arada sütü günlük süt kullanmayın daha dayanması için uzun ömürlü sütü tercih edin. Bir de normal dolapta 2-3 hafta dayanır diye tahmin ediyorum buz dolabında daha uzun süre dayanır. Ama donar yani katılaşır o yüzden yemeden bir müddet önce çıkarabilirsiniz. Ben normal dolapta saklıyorum kıvamı değişmesin diye ölçüsü de zaten az hemen bitiyor bozulduğunu hiç görmedim az ölçüden yaptığım için. Böyle taze taze daha iyi.
[/h]
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 silme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 4 silme tatlı kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı yakın fındık
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 vanilya
Gelelim tarife;
Tereyağı şeker ve unu bir tavada şeker ve tereyağı eriyene kadar az kavuruyoruz. çok kavurmayın yanmasın. Soğuyunca robotun hızlı kısmında çeviriyoruz fındıkları ekleyip fındıklar krema gibi olana kadar çeviriyoruz sonra sütü ekleyip tekrar çeviriyoruz daha sonra sırayla pudra şekeri vanilya kakaosunu ekleyip her birini eklediğimizde çevirmeye devam ediyoruz. Nutella hazır afiyet olsun.
Bu arada sütü günlük süt kullanmayın daha dayanması için uzun ömürlü sütü tercih edin. Bir de normal dolapta 2-3 hafta dayanır diye tahmin ediyorum buz dolabında daha uzun süre dayanır. Ama donar yani katılaşır o yüzden yemeden bir müddet önce çıkarabilirsiniz. Ben normal dolapta saklıyorum kıvamı değişmesin diye ölçüsü de zaten az hemen bitiyor bozulduğunu hiç görmedim az ölçüden yaptığım için. Böyle taze taze daha iyi.