BELGİN
Emektar Admin
[h=2][/h][h=2][/h][h=2][/h][h=2][/h][h=2][/h][h=2][/h][h=2][/h]
[*=center]1 paket kedi dili bisküvi ( a101 den aldım )
[*=center]
[*=center]
[*=center]
KREMASI İÇİN;
[*=center]1 litre süt
[*=center]2 adet yumurta sarısı
[*=center]2 yemek kaşığı mısır nişastası ( resimdeki kadar )
[*=center]1, 5 Türk kahve fincanı un ( resimde kahve fincanı boyutu gözüküyor )
[*=center]8 yemek kaşığı şeker
[*=center]1 paket vanilya
[*=center]250 gr. Labne
ISLATMAK İÇİN;
[*=center]1, 5 su bardağı süt
[*=center]1 yemek kaşığı nescafe ( sade )
ÜZERİ İÇİN;
[*=center]Kakao
MERHABALAR;Kreması için tencereye sütü, yumurta sarısını, şekeri, un ve nişastayı alıp tel çırpıcıyla çırpalım. Ocak üzerine alıp kıvam alıncaya dek çırparak pişirelim. Kıvam alıp kaynamaya başladığında çırparak 2-3 dk. Daha pişirelim. Ocaktan alalım içine vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ara sıra çırparak soğutalım.Soğuduğunda içine labneyi ekleyip tekrar tel çırpıcıyla çırpalım. Kremamız hazır.Süt ve nescafeyi karıştıralım.Eğer benim gibi baton bir kap tercih edecekseniz önce streç film koymalıyız kabın içine. Ardından kremadan dökmelisiniz. Sonra bisküvileri nescafeli süte batırıp kremanın üzerine diziyoruz. Tekrar krema ve tekrar bisküvi son olarak krema ve bisküviyle işlemi sonlandırıyoruz. Üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat boyunca iyice soğumasını bekliyoruz. 4 saat sonunda servis tabağına ters olarak tiramisuyu çıkarıyoruz ve üzerine kakao eliyoruz.Eğer normal bir borcam kullanacaksanız kedi dillerini dizmekle başlayabilirsiniz. Bir kedi dili bir krema şeklinde devam edecek. En son üzerine gene kakao eleyip servis edebilirsiniz.
1 gece dinlenince daha da lezzetli olacaktır. Misafirlerinizden tam not alacak Deneyen herkese AFİYET OLSUN.
1 gece dinlenince daha da lezzetli olacaktır. Misafirlerinizden tam not alacak Deneyen herkese AFİYET OLSUN.