BELGİN
Emektar Admin
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı)
- 1 çay bardağı su
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Buyurun simit tarifine sütü, suyu, sıvı yağı, şekeri, tuzu vede mayayı bir leğende güzelce karıştıralım .Elimizle ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve mayalanması için bekletelim .Yaklaşık bir saat.
Hamurumuz iki katına çıkınca ikiye bölelim ve 20 bezeye ayıralım .Uzun uzun rulo yapıp bir birine dolayalım.Uçlarını birleştirelim .Geniş bir kasede suyu pekmezi ve iki yemek kaşığı sıvı yağı karıştıralım .Simitimizi önce sosa daha sonra susama bulayalım ve tepsimize yerleştirelim .Tepside kabarması için en az 30 dk bekletelim .Önceden ısınmış 220 c fırında kızarana kadar pişirelim. Affiyet olsun.