BELGİN
Emektar Admin
Malzemeler
Şekerpare hamuru için, Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin. Yağlanmış borcama dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın. Şekerpare tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.
- 250 gr tuzsuz tereyağ
- 2 çay bardağı irmik
- 2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
- yarım çay kaşığı kabartma tozu
- yarım çay kaşığı karbonat
- 1. 5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 vanilya
- 3 su bardağı un (unun kalitesine değişebilir, hamur yumuşak olacak )
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- çeyrek limon
Şekerpare hamuru için, Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin. Yağlanmış borcama dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın. Şekerpare tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.