BELGİN
Emektar Admin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 50 gr bitter çikolata
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un(2 su bardağı kadar)
- Damla çikolata
Bu duble kek tarifimi denemek isteyenler pişman olmayacaktır. Tadı bir enfesti
İçine benmari usulü erittiğimiz çikolata girdiği için tadına başka bir lezzet verdi. Bu erittiğimiz çikolata.
Keki daha yumuşak bir kek haline getirdi inanın marketlerden aldığımız top keklerden daha lezzetli oldu.
Üzerindeki damla çikolatalarda apayrı bir tat ve şekil verdi.
Eee birde kakaoda olunca süper bir üçlü uyumu oldu.
Benim gibi çikolatası yoğun tarif sevenlere gelsin bu top kek tarifim.
Önce 50 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.
Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Yağ ve sütü ekleyelim.
Benmari usulü erittiğimiz çikolata, kakao ve vanilyayı da koyup çırpmaya devam edelim.
Kabartma tozu ve unu da ekleyelim.
Aķışkan bir kek hamuru elde edelim.
Ne çok cıvık ne çok yoğun olsun.
Fırça ile yağladığımız muffin kalıbına yarısına kadar gelecek şekilde hamuru pay edelim.
Üzerlerine yeteri kadar damla çikolata serpiştirip 170 derece fırında pişirelim.
Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim.
Pişen keklerimizi soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. Sıcakken tadı çok güzeldi.
İsteğe bağlı sıcak veya soğuduktan sonra servis yapalım.
Afiyetle inşaAllah
Not
Bu kalıbı olmayanlar normal kek kalıbında da pişirebilirler. Yada diktörgen herhangi bir kalıpta olur. Bilginize.