BELGİN
Emektar Admin
- 250 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 1, 5 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1, 5 çay kaşığı tuz (silme)
- 1 yumurta akı içine (sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- ( un miktarı bardağa göre farklılık gösterebilir o yüzden yazmadım)
Neyse geçelim tarifine: tereyağ, yumurta, sıvı yağ, tuz, şeker, mahlep, sirke, un bir kaba konur ve kulak memesi kıvamın da bir hamur elde edilir. En son kabartma tozu ve çörek otu da eklenip biraz daha yoğrulup hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılıp iki streç folyo arasında dikkatlice açılıp bir bıçakla kenarlarının fazlalığı alınıp kare şekli verildikten sonra resimdeki şekil verilir. İsteyen istediği şekli yapabilir .Ama benim kolayıma bu geldi.
Bütün hamura şekil verme işlemi bitince üzerine yumurta sarısı sürülüp tepsiye dizilir 175 C fırında kızarana kadar pişirilir.
Umarım beğenirsiniz ve emekleriniz boşa gitmez. Sevgiler ♡