BELGİN
Emektar Admin
- 1-2 tane soğan (ben 1 büyük soğan kullandım)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı beyaz un
- 1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
- 1 çay bardağı maden suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı galeta unu
- Sıvıyağ
Ben iki kişilik yaptım 1 büyük soğan yeterli geldi isterseniz siz malzemeleri artırıp halkaları çoğaltabilirsiniz. Soğanı soyup yıkayalım. Resimdeki gibi halka halka doğrayıp birbirinden ayıralım. Sosu için nişasta, un, mısır unu, tuz ve karabiberi bir kaba alalım. Üzerine bir çay bardağı maden suyu ekleyip güzelce çırpma teliyle çırpalım. Sosu hazır. Başka bir tabağa galeta unu koyalım bulamak için. Soğan halkalarını önce hamurlu sosa batıralım güzelce arkasını önünü hamurla kaplayalım, ardından galeta ununa tamamını bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. İşte bu kadar ) harika bir lezzet, denemenizi öneriyorum. İster sıcak ister soğuk servis yapılabilir her türlü çıtır Afiyet olsun