BELGİN
Emektar Admin
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş veya instant maya
- 2 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
- Kızartmak için bol sıvı yağ
Tüm hamur malzemelerimizi un hariç karıştırıyoruz .Daha sonra unu ekliyoruz .Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra mayalanması için 1 saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra hamurumuzu ince uzunlamasına açıyoruz ve uçlarından birleştirip halka şeklini veriyoruz .Kızgın bol yağda kızartıyoruz .Çok lezzetli ve çıtır çıtır oluyor .Diğer hamur kızartmaları gibi 1 saat sonrasına bile kalsa yumuşamıyor .Çıtırlığını koruyor. . Afiyet olsun.