BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
Çocuklar bayıldı buna
Un hariç hepsini karıştırma kabına alıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. üstüne yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz. 200 ml ölçüsünde bir bardak kullandım. Bununla toplam 3 su bardağı un kullandım. Ele yapışıyorsa çok az daha ekleyebilirsiniz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz. İçine damla çikolata da ekleyip azıcık daha yoğuruyoruz. (çok un koymayalım kurabiye güzel olmaz )
Ben bunu dondurma kaşığıyla yaptım. Yoksa elinizde de yuvarlayıp yapabilirsiniz de. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp elimizde hafif yuvarlayıp dondurma kaşığının içine çok doldurmadan hamuru koyup ters çeviriyoruz ve tutma yerini sıkıştırıp kurabiyeyi tepsiye bırakıyoruz. Hepsini böyle tamamlıyoruz. Sıcak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 30 dk fırınımızın pişirme durununa göre pişiriyoruz.
İçi su dolu cezvenin üstüne, ısıya dayanıklı bir kap koyup, bu kabın içine çikolataları kırıp içine atıyoruz. Bunu kısık ateşte arada karıştırarak eritiyoruz. Eriyince altını kapatıp alıyoruz.
Fırından çıkarıp ılık kurabiyelerin yarısını (düz tarafını ) eriyen çikolataya batırıp çıkarıyoruz. Diğerlerini de aynı şekilde yapıp yapım işlemini tamamlıyoruz. çay veya kahve eşliğinde afiyetle yiyoruz. )
[/h]
- 200 gram kase teremyağ (oda ısısında )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- Yarım paket kab. Tozu
- 3 su bardağı un
- Damla çikolata
- 80 -90 gram bitter çikolata
Çocuklar bayıldı buna
Un hariç hepsini karıştırma kabına alıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. üstüne yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz. 200 ml ölçüsünde bir bardak kullandım. Bununla toplam 3 su bardağı un kullandım. Ele yapışıyorsa çok az daha ekleyebilirsiniz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz. İçine damla çikolata da ekleyip azıcık daha yoğuruyoruz. (çok un koymayalım kurabiye güzel olmaz )
Ben bunu dondurma kaşığıyla yaptım. Yoksa elinizde de yuvarlayıp yapabilirsiniz de. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp elimizde hafif yuvarlayıp dondurma kaşığının içine çok doldurmadan hamuru koyup ters çeviriyoruz ve tutma yerini sıkıştırıp kurabiyeyi tepsiye bırakıyoruz. Hepsini böyle tamamlıyoruz. Sıcak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 30 dk fırınımızın pişirme durununa göre pişiriyoruz.
İçi su dolu cezvenin üstüne, ısıya dayanıklı bir kap koyup, bu kabın içine çikolataları kırıp içine atıyoruz. Bunu kısık ateşte arada karıştırarak eritiyoruz. Eriyince altını kapatıp alıyoruz.
Fırından çıkarıp ılık kurabiyelerin yarısını (düz tarafını ) eriyen çikolataya batırıp çıkarıyoruz. Diğerlerini de aynı şekilde yapıp yapım işlemini tamamlıyoruz. çay veya kahve eşliğinde afiyetle yiyoruz. )