BELGİN
Emektar Admin
[h=2][/h]
- 1. 5 su bardağı tahıl gevreği ya da mısır gevreği (ben lifalif kullandım)
- 2 paket çikolata (toplamda 160 gr)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeşil fıstık
- Fındık kırıntısı
Çikolataları küçük küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritelim. Tamamen erimesine yakın 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Sıvıyağı, çikolatayı biraz daha inceltmek için kullanıyoruz şimdi tahıl gevreklerini erittiğimiz çikolatanın içine koyup güzelce karıştıralım. Limon sıkacağının boşluğu içerisine streç film koyup kaşıkla çikolatalı gevrekleri dökelim dolduralım. Sonra yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye ters çevirelim. Bütün harç bu şekilde bittikten sonra üzerine çikolata donmadan fındık parçaları, yeşil fıstık, hindistan cevizi ne arzu ederseniz serpin. Ve donması için dolabın normal kısmına kaldırın. Yarım saat veya 1 saat içinde donup servis yapılacak hale gelecektir. Daha sonra servis tabağına alıp servis yapabiliriz gerçekten bayılacaksınız, harika bir lezzet. Afiyet olsun.