BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h] Şerbeti için:
Önce şerbeti için sütü, şekeri ve vanilyayı bir kaba alalım ve şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştıralım. İşte bu kadar basit
Şimdide helva için tencereye tereyağını alıp eritelim. Eriyen yağın üzerine 1 su bardağı un ekleyip 10-15 dk rengi koyulana kadar kavuralım. Islak deniz kumu kıvamını alacaktır ve hafif yağını salıp cızır cızır sulanacaktır. Bu aşamada hazırladığımız sütlü şerbeti döküp karıştırmaya devam edelim. Helva kendini toplayacaktır. Resimde de aşama aşama gösterdim. Kaşığa yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra 5-6 dk daha karıştıralım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım. Helva soğurken biz de çikolataları küçük parçalara bölüp benmari usulü eritelim. Soğuyan helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım çikolataya bulayalım ve çatal yardımıyla alalım. Helva ve çikolata bu şekilde bittikten sonra çikolata sıcakken üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Çikolata donduğunda yapışmayacaktır. 10-15 dk kadar dışarıda bekledikten sonra dolaba alalım. Dolapta da üzerindeki çikolata donana kadar 1-2 saat bekletelim. Artık çıkarıp servis yapabiliriz. Misafirlere şeker, çikolata niyetine de tutulabilir, harika bir atıştırmalık canımız tatlı istediğinde gidip dolaptan alıp keyifle yiyebileceğimiz bir lezzet)) Afiyet olsun
[/h] Şerbeti için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 160 gr sütlü çikolata (2 paket)
- Yeşil fıstık, hindistan cevizi, fındık nasıl isterseniz süsleyebilirsiniz.
Önce şerbeti için sütü, şekeri ve vanilyayı bir kaba alalım ve şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştıralım. İşte bu kadar basit
Şimdide helva için tencereye tereyağını alıp eritelim. Eriyen yağın üzerine 1 su bardağı un ekleyip 10-15 dk rengi koyulana kadar kavuralım. Islak deniz kumu kıvamını alacaktır ve hafif yağını salıp cızır cızır sulanacaktır. Bu aşamada hazırladığımız sütlü şerbeti döküp karıştırmaya devam edelim. Helva kendini toplayacaktır. Resimde de aşama aşama gösterdim. Kaşığa yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra 5-6 dk daha karıştıralım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım. Helva soğurken biz de çikolataları küçük parçalara bölüp benmari usulü eritelim. Soğuyan helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım çikolataya bulayalım ve çatal yardımıyla alalım. Helva ve çikolata bu şekilde bittikten sonra çikolata sıcakken üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Çikolata donduğunda yapışmayacaktır. 10-15 dk kadar dışarıda bekledikten sonra dolaba alalım. Dolapta da üzerindeki çikolata donana kadar 1-2 saat bekletelim. Artık çıkarıp servis yapabiliriz. Misafirlere şeker, çikolata niyetine de tutulabilir, harika bir atıştırmalık canımız tatlı istediğinde gidip dolaptan alıp keyifle yiyebileceğimiz bir lezzet)) Afiyet olsun