BELGİN
Emektar Admin

[h=2]

- 1 paket kakaolu pasta keki
- 1 paket sade pasta keki
- 1 paket kakaolu puding
- Üzerinde yazan miktarda süt
- 2 paket kakaolu kremşanti
- 2 su bardağı süt
- 1. 5 su bardağı süt

Öncelikle kekleri eşit şekilde kesebilmek için evde bardak, tabak, fincan birbirinden küçük eşyaları kullanacağız. Kekin üzerine tam ortasına önce küçük ölçüyü koyalım ve düzgünce etrafından geçerek daire keselim. Onun üzerine bir büyük ölçüyü koyalım yine bıçakla etrafından giderek düzgün bir şekilde keselim. Kesme işlemi bittikten sonra kakaolu keki ve sade keki büyüklüklerine göre birbirine geçireceğiz. 2 parça kakaolu, 2 parça sade keki eşit aralıklarla 4 boy kesmiş olduk. Resimlerden daha iyi anlaşılacaktır. Şimdi kestiğimiz kekleri dikkatli bir şekilde parçalardan ayırıyoruz. En dışa sade kek gelecek şekilde bir kakaolu bir sade olmak üzere birbirine geçirelim. En alt katı oluşturacak kek hazır. Şimdi ikinci kat için bu defa en dışa kakaolu kek gelmesi suretiyle bir kakaolu bir sade birbirine geçirelim. Yani 2 tanesinin en dışında beyaz kek, 2 tanesinin en dışında kakaolu kek olacak
En alt katını en büyük dairesi beyaz olan kek oluştursun. Üzerini sütle ıslatalım. Ve hazırladığımız ılımış pudingten ince bir şekilde yayalım. İkinci katını en büyük dairesi kakaolu olan kek oluşturacak. Yine sütle ıslatalım ve ince bir şekilde puding yayalım. Üçüncü katını dairenin en büyüğü beyaz olan kek oluşturacak. Yani renkler çarprazlama olacak aynı renkler üst üste koyulmayacak ki kestiğimizde bu görüntü oluşsun
