BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
Önce ofa sıcaklığındaki yumurtalarımızı ve şekerimizi 5-6 dakika çırpıyoruz, kakao, süt ve vanilyayı da ekleyip bir kaç dakika daha çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıyoruz.
Daha sonra sırayla sıvı yağ, su, hindistan cevizini ekliyoruz çırpıcıyla karıştırıyoruz.
En sona nişasta, kabartma tozu ve unu da ekleyip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Pişen kekimizi fırından çıkarıp ılıyınca, önceden ayırmış olduğumuz sosumuzu her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz.
Soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz
[/h]
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1. 5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı kakao tepeleme
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2. 5 su bardağı un
Önce ofa sıcaklığındaki yumurtalarımızı ve şekerimizi 5-6 dakika çırpıyoruz, kakao, süt ve vanilyayı da ekleyip bir kaç dakika daha çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıyoruz.
Daha sonra sırayla sıvı yağ, su, hindistan cevizini ekliyoruz çırpıcıyla karıştırıyoruz.
En sona nişasta, kabartma tozu ve unu da ekleyip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Pişen kekimizi fırından çıkarıp ılıyınca, önceden ayırmış olduğumuz sosumuzu her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz.
Soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz