BELGİN
Emektar Admin
[h=2]
[/h]
Öncelikle ıspanak sapından kesilir ve yıkanır. Yemeklik küçük doğranır ve yarım su bardağı su ile 5 dakika kadar pişirilir. Ardından oda ısısındaki yumurta ve şeker çırpılır ıspanak blenderdan geçirilir ve karışıma eklenir un ve diğer malzemelerde çırpılır fırın tepsisine yağlı kağıtla yada benim gibi yağlı kağıt bittiyse folyo ile tepsiye dökebilirsiniz
Önemli
yağlı kağıdı yada folyoyu hafif yağlayıp unlayıp dökün ki kolay çıksın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin(kürdanla kontrol edin)o arada pasta kremamızı sütle çırpıp dolaba koyalım. Pişen pastamızı 5 dakika sonra rulo sarıp üzerini nemli bezle saralım rulomuz kolay çıksın10 dakika bekledikten sonra açıp arasına pasta kremamızı sürelim ve tekrar rulo yapalım. Dilerseniz kremamızdan biraz ayırıp üzerini süsleyebilirsinizafiyet bal zeka ve Rabbime verdiği nimetler için sonsuz hamd olsun
[/h]
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çorba kasesi dolusu ıspanak
- Yarım su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- Sade pasta kreması yada krem şanti
- 1, 5 su bardağı süt(pasta kreması için)
Öncelikle ıspanak sapından kesilir ve yıkanır. Yemeklik küçük doğranır ve yarım su bardağı su ile 5 dakika kadar pişirilir. Ardından oda ısısındaki yumurta ve şeker çırpılır ıspanak blenderdan geçirilir ve karışıma eklenir un ve diğer malzemelerde çırpılır fırın tepsisine yağlı kağıtla yada benim gibi yağlı kağıt bittiyse folyo ile tepsiye dökebilirsiniz
Önemli